miercuri, aprilie 08, 2015

SĂ NE CUNOAŞTEM CONCURENŢII LA GALA STAR 2015

              Departamentul Comunicare al Teatrului Municipal Bacovia anunţă numele celor 9 concurenţi care vor evolua la GALA STAR 2015, selectaţi de o comisie din care au făcut parte teatrologul Carmen Stanciu, conferenţiar dr. UNATC Bucureşti, Dan Marius Zarafescu – teatrolog, director artistic al Teatrului „Nottara” Bucureşti, şi actorul Adrian Găzdaru, director al Teatrului „Excelsior” Bucureşti. De remarcat strălucitoarea absenţă a actorilor băcăuani.
Vi-i prezint en bref pe primii din listă. 


Baczó Tünde

Licenţiată a Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematografie "I.L.Caragiale" - Bucureşti. 2008 -  Artele Spectacolului- Coregrafie
Masterand al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie "I.L.Caragiale" ;
Artele Spectacolului- Coregrafie 2010
2010-2011- Universitatii Ovidius Constanta, Facultatea de Arte 
Premii, distincții:
- "Pro Cultura Timisiensis" 2013
- nominalizare pentru cea mai bună coregrafie (Caligula) la Festivalul de Teatru "Atelier", Baia Mare, 2008
- premiul pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (...Before The End After...), Gala absolvenţilor, 2008
- nominalizare pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (Dar cu pianistul cine dansează?)





  
George Ciolpan
 
A absolvit Universitatea de Arte din Chişinău, apoi, timp de 10 ani a studiat în Rusia pantomime şi a urmat Universitatea de Teatru, Muzică şi Cinematografie din Sant Petersburg. În evuluţiile sale, George Ciolpan combină şcoala de teatru rus cu stilul clasic francez de pantomimă, sistemul Stanislavski cu cel al lui Meyerhold.
“Spectacolele reuşite sunt cele în care există foarte multă iluzie şi distracţie", spune actorul mim.










Matei Chioariu

Actor, 28 de ani. Colaboreaza cu teatrul de opereta Ion Dacian siTeatru National din Timisoara. A urmat Şcoala de Muzică şi Arte şi a absolvit Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Teatru, specializare în arta spectacolului de teatru, clasa prof.univ. Sanda Manu. Pentru prestaţia din spectacolul LSD Theatre Show de la Godot Cafe-Teatru a fost răsplătit cu două premii pentru interpretare: primul, în cadrul Festivalului Undercloud 2013, iar al doilea, în cadrul Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe 2013.









Kocsardi Levente

Actor de o factură aparte în trupa Teatrului Maghiar din Timișoara, Kocsardi Levente, 41 de ani,  este și un pasionat compozitor și pianist. Piesele cu care a câștigat  Premiul special al celei de-a XVIII-a ediții a  Festivalului Poeziei Cântate de la Zenta (Voivodina).
El vine în Gală cu un spectacol în care joacă de aproape cinci ani,  one-man show-ul intitulat “Arta pârţului”, coproducţie a Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara şi Auăleu Teatru, care reprezintă conferinţa daliniană a contelui de la Trompette, bazată pe textul “Jurnalul unui geniu” de Salvador Dali







Adrian Loghin

Adrian Loghin  absolvit în 2014 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" Bucuresti sectia actorie Prof. coordonator: prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, iar în present este masterand UNATC, la clasa profesorului Gelu Colceag. Vine la Gală cu I.O.N.A, adaptare după Marin Sorescu, în care joacă la Teatrul Mignon din București, în regia lui Danni Ionescu.




Ada Lupu
Ada Lupu din Botoşani, în vârstă de 23 de ani, absolventă în 2013 a Universităţii de Arte 'George Enescu' din Iaşi, la clasa lect. univ. dr. Ciprian Huţanu. Este câştigătoarea Marelui Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP 2014, la Costineşti şi a Premiului Publicului la categoria Cea mai bună actriţă, secţiunea Individual.


 


Dana Maria Marineci
A absolvit U.N.A.T.C. Bucureşti, promoţia 2012,la clasa profesor  Doru Ana. Colaborează la Teatrul Naţional Radiofonic şi e ataşată conceptului de Teatru Independent.



Isabela Neamţu
Cunoscută şi ca “vocea de la metrou”, actriţa s-a născut la Piatra Neamţ, în 1978 şi a terminat actoria la clasa lui Florin Zamfirescu. A debutat în teatru în 1998 şi  a obținut în anul 2000 premiul pentru cel mai bun spectacol la festivalul Humorror”. Are în palmares spectacole jucate la Teatrul Foarte Mic şi mai multe roluri în filme.

 

Ingrid Robu

A absolvit în 2009: Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Teatru si Televiziune, Arta Actorului – Clasa Miriam Cuibus şi este masterand în actorie. Este angajata Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. A obţinut mai multe premii la competiţiile actoriceşti, printer care: Premiul Publicului în cadrul Galei Tânărului Actor- Hop, 2010,Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalului Național de Teatru pentru Tineri Orfeu- Otopeni, 2012 sau Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Românești (festCo) 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu